HockeyNews
PLUS

Lista: Tio spelare med udda statistik: "Tacklar nästan aldrig"

(11979) SHL-lista/Emanuelsson/Pyatt/Hultström
Bildbyrån

Publicerad: 11 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Den här veckan har Mattias Ek, reporter och krönikör för HockeyNews.se, fastnat för en del ovanliga och iögonfallande siffror.

Här listar han sina fynd och de tio spelare som har fakta som sticker ut.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


0 utvisningsminuter!


Einar Emanuelsson, f, Luleå


Kommentar: Ingen utvisning – på 31 matcher! Och bara fyra minuter i utvisningsbåset på 162 SHL-matcher. För lille Luleåbrorsan Emanuelsson är det lättare att göra mål knästående – som i CHL – än att dra på sig utvisningar. Vilken hedersknyffel!


Linus Ölund – inte en utvisning på hela säsongen för Brynäs. Foto: Bildbyrån.


Linus Ölund, f, Brynäs


Kommentar: Ingen utvisning – på 28 matcher! Det är häpnadsväckande. Ingen hög klubba, ingenting. Å andra sidan, Ölund har spelat 144 matcher i SHL och bara suttit utvisad TRE gånger. Snacka om att spela polerat.


Anton Bengtsson och Erik Andersson, f, Rögle


Kommentar: Inte heller HV71-värvningarna Bengtsson och Andersson har behövt besöka utvisningsbåset på den här säsongens 31 matcher. En slätkammad smålänning och välartad västgöte behöver inga tjuvtricks för att lira SHL-hockey. Eller så är de listiga nog att inte bli upptäckta...



En tackling!


Tom Pyatt, f, Skellefteå 31 matcher


Kommentar: Han spelar lite över 17 minuter i snitt per match. Men tacklar, det gör han nästan aldrig. Den enda gången det har hänt, hittills i SHL, var i Malmö den 10 oktober.


"Ingen rädder för Kelleher". IKO:s poängkung Tyler Kelleher har tacklat en gång i SHL. Foto: Bildbyrån.


Tyler Kelleher, f, Oskarshamn, 31 matcher


Kommentar: Han är poängkung i IKO och gör det han är bäst på. Hans 168 centimeter och 73 kilo har bara kommit till användning vid ett tacklingstillfälle. Och precis som för Pyatt small det till den 10 oktober. I Kellehers fall hemma mot Frölunda.


Pontus Näsén, b, Oskarshamn, 28 matcher


Kommentar: Är dalkarlen SHL:s snällaste back? På isen är han nog det. Sin enda tackling fick han in i det första Smålandsderbyt mot HV71 den 3 oktober. Och i utvisningsbåset har han bara suttit två gånger. Den ena gången för en hakning hemma mot Leksand den 17 september och den andra gången, även den mot Leksand, fast på bortais, för en fasthållning.



Tre tiomålsbackar i rekordform!


Linus Hultström, b, Djurgården


Kommentar: Mot HV71 smällde han in sitt tionde mål för säsongen på 31 matcher. Det är ett mål mer än på hela förra säsongen. Det personliga rekordet på tolv SHL-mål är inom räckhåll och frågan är om Djurgården kommer att ha råd att behålla den här skicklige högerskytten.


I målform! Jonathan Pudas har redan gjort tio mål för Skellefteå. Foto: Bildbyrån.


Jonathan Pudas, b, Skellefteå


Kommentar: Precis som Hultström har publikfavoriten Pudas klippt till med tvåsiffrigt i SHL. Det är andra gången på tre säsonger i Skellefteå. Han har nu tangerat sitt målrekord och har 21 matcher kvar på sig för att slå det. Sedan är det nog hej Schweiz…


Ilari Melart, b, Växjö


Kommentar: Den finländske backklippan gjorde otroliga nio mål på sina första 13 matcher i Växjö. Därefter har det ”bara” blivit ett mål på tio matcher och totalt tio på 23 SHL-matcher. Det är ändå första gången i något lag och någon liga som Melart har kommit upp i tio mål. Frågan är om han vinner backarnas skytteliga i år eller om det blir någon av hans konkurrenter.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!